Прем'єр–міністр Нідерландів тепер стане новим генеральним секретарем НАТО

08:20 21.06.2024

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заручився одностайною підтримкою членів НАТО, щоб стати наступним главою військового Альянсу після того, як президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що знімає свою кандидатуру в боротьбі за посаду.

"Водночас, під час засідання CSAT президент Румунії поінформував, що наприкінці минулого тижня він оголосив союзникам по НАТО, що знімає свою кандидатуру на посаду генерального секретаря Організації", — йдеться в заяві президента, опублікований 20 червня, пише ZN.ua.

Президент Клаус Йоганніс попросив членів свого уряду висловити свою думку щодо кандидатури Марка Рютте на посаду Генерального секретаря НАТО й вони заявили, що підтримують нідерландського прем'єр-міністра.

Раніше президент Румунії Клаус Йоганніс офіційно заявив про свої плани балотуватися на посаду генерального секретаря НАТО 12 березня 2024 року. 

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв надати угорському колезі Віктору Орбану можливість відмовитися від підтримки України в межах НАТО, якщо Будапешт припинить блокувати його можливе призначення на посаду генерального секретаря Альянсу.
 

Ще на цю тему