Російськи ядерни субмарини відпрацювали стрільби крилатими ракетами біля морського кордону Норвегії

09:40 21.06.2024

Два багатоцільовані атомні підводні човни Північного флоту Росії "Сєвєродвінськ" і "Орел" відпрацювали стрільби крилатими ракетами по уявній флотилії десантних кораблів противника в межах навчань біля узбережжя Кольського півострова.

Про це повідомляє The Barents Observer, пише Європейська правда.

За повідомленням Північного флоту Росії, багатоцільові підводні човни здійснили пуски крилатих ракет типу "Калібр" і "Граніт" і "успішно вразили свої цілі, розташовані на відстані близько 170 кілометрів".

Повідомляється, що метою була уявна група десантних кораблів противника. Судячи з відео, опублікованого російськими ВМС, обидва підводні човни здійснили пуски ракет із зануреного положення.

Навчання відбулися 19 червня в Баренцевому морі і були "частиною плану бойової готовності", йдеться в повідомленні російського Північного флоту.

Судячи з даних російської корабельної інформаційної системи попередження, пуск ракети відбувся в районі на північ від півострова Рибачий, поблизу морського кордону з Норвегією, у східному напрямку, в бік півострова Канін.

Норвегія – одна з країн НАТО, яка межує з Росією, та з початку російського повномасштабного вторгнення виявляє численні випадки шпигунства з боку Москви.
 

Ще на цю тему