Міністерствоінфраструктури України залишилося без заступника міністра, відповідального за порти

08:00 22.06.2024

В складі керівництва Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (МІУ) наразі відсутній заступник міністра, у сфері відповідальності якого були б порти, які наразі є головними воротами українського експорту.

Згідно інформації на сайті МІУ, лише один із заступників міністра - Сергій Деркач - опікується питаннями транспорту. До сфери його відповідальності віднесено автомобільний транспорт та дорожнє господарство; авіаційний транспорт та інфраструктуру; облаштування та модернізацію пунктів пропуску через державний кордон, пише ЦТС.

Інші заступники до транспорту відношення не мають та відповідають за цифровізацію та містобудування.

Раніше питаннями морегосподарського комплексу в МІУ опікувався Юрій Васьков. Однак його було звільненно розпорядженням КМУ від 17 травня, після того як було припинено повноваження Олександра Кубракова в якості віце-прем’єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як відомо, порти є ключовим напрямком українського експорту. Так, за підсумками роботи в січні-травні 2024 року оператори морських портів України обробили 45,8 млн тонн вантажів. А за 9 місяців функціонування українського морського коридору, цим маршрутом було експортовано 50 млн т вантажів.

Між тим, на цьому тлі стало відомо, що Кабмін планує надати матеріальну допомогу аеропорту Бориспіль у розмірі 250 млн грн за рахунок коштів державного підприємства "Морський торговельний порт Південний".
 

Ще на цю тему