ISW: Цивільні на пляжі в Криму постраждали внаслідок роботи російської ППО

17:00 25.06.2024

Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували дані про нещодавню ракетну атаку на Крим, дійшовши висновку, що населення окупованого півострова постраждало від роботи російської ППО, а не спеціального націлювання ракети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Кремлівські чиновники абсурдно намагалися пов'язати українські удари по легітимних військових цілях в окупованому Криму і скоєний в Дагестані теракт. Інформаційна операція Кремля, яка пов'язує ці дві події, є безглуздою хоча б тому, що жертви серед цивільного населення в Криму стали наслідком перехоплення Росією ракети, що летіла в напрямку Криму, а не навмисного рішення України про націлювання», - заявляють аналітики.

Інститут вивчення війни нагадує, що раніше МО Росії визнало, що російське ППО змусило українську ракету відхилитися від траєкторії польоту і вибухнути в Севастополі. Неназваний американський чиновник також повідомив агентству Reuters 24 червня, що російські сили змогли перехопити ракету ATACMS, націлену на російську пускову установку, в результаті чого ATACMS вибухнула і засипала осколками севастопольський пляж. Крім того, військові аналітики додали, що російські офіційні особи не надали жодних доказів на підтвердження своїх заяв про причетність України чи США до теракту в Дагестані.

Раніше ISW повідомляв, що Північнокавказький осередок «Ісламської держави» Wilayat Kavkaz, ймовірно, здійснив комплексну і скоординовану атаку на церкви, синагоги та правоохоронні структури в Республіці Дагестан у РФ 23 червня.


Як повідомляв Укрінформ, ввечері 23 червня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. У Севастополі, за попередніми даними окупантів, понад 120 людей поранені і 5 загинули внаслідок ракетного обстрілу та роботи ППО. Пізніше російські окупанти після вибухів запровадили в тимчасово окупованому Севастополі режим надзвичайної ситуації.

Теми:

Ще на цю тему