У Росії заблокують доступ до сайтів понад 80 ЗМІ країн Євросоюзу

18:20 25.06.2024

Росія заблокує доступ до сайтів та інших медіаресурсів 81 видання країн Євросоюзу, а також спільноєвропейських видань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили про обмеження з 25 червня доступу в Росії до сайтів 81 європейського видання, які «систематично розповсюджують недостовірну інформацію про хід спеціальної військової операції» (як у Кремлі називають повномасштабну війну проти України).


У зовнішньополітичному відомстві РФ заявили, що рішення стало «відповідним кроком» на дії Ради Євросоюзу, яка 24 червня ухвалила рішення про блокування на території ЄС сайтів чотирьох російських ЗМІ: пропагандистського Voice of Europe, держагенства РІА Новини, а також "Известий" та "Російської" газети".


Під блокування в Росії потраплять сайти видань із 25 країн ЄС, зокрема Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Чехії, Швеції, Польщі та Фінляндії, а також загальноєвропейських ЗМІ.

Серед ЗМІ, потрапили під заборону в РФ, зокрема значаться: Der Spiegel, El Mundo, El Pais, La Stampa, La Repubblica, Helsingin Sanomat, Le Monde, Agence France-Presse, Politico, Euobserver, литовське агентство LRT, естонська версія порталу Delfi, держтелерадіокомпанія ORF з Австрії.

«У разі, якщо обмеження щодо російських ЗМІ буде знято, російська сторона також перегляне своє рішення стосовно згаданих медіаоператорів», - зазначили в МЗС РФ.


Як повідомлялося, у грудні 2022 року в рамках дев'ятого пакета антиросійських санкцій ЄС ініціював зупинення ліцензій на мовлення в Європі російських каналів НТВ/НТВ "Мир", "Росія-1", РЕН-ТВ та Першого каналу.

На засіданні 15 травня у Брюсселі посли країн Євросоюзу затвердили нові санкції, спрямовані на протидію російській пропаганді.

Теми:

Ще на цю тему