В Європі не поспішають накладати санкції на постачальника сировини для російської зброї – ЗМІ

09:20 26.06.2024

Російський мільярдер Владімір Лісін, що має успішні заводи та елітне житло в Європі, яке дозволяє йому вільно пересуватися по світу – один із ключових постачальників сталі для російського ВПК. 

Він спонсорує війну в Україні та підтримує путінську партію «Єдіная Расія». Про це пише видання Trap Aggressor у матеріалі, яким розпочинає серію статей про «товаришів» Путіна, поовідомляє ZN.ua

"Компанія Лісіна «Новолипецкий металлургический комбинат», за даними Disclose, володіє шахтами та металургійними заводами по всій росії та промисловими заводами в Європі, зокрема у Франції та Бельгії. Таким чином, Лісін спокійно може будь-коли подорожувати світом на своєму приватному літаку, за винятком Австралії, де на нього наклали санкції. Він також може вільно користуватися своїм замком і маєтком у Шотландії, а також двома своїми маєтками на Французькій Рів’єрі", - йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що Владімір Лісін – власник величезних російських підприємств «Новолипецкий металургийный комбинат» (НЛМК, одне з найбільших підприємств чорної металургії РФ), «Первая грузовая компания» (один із лідерів вантажних залізничних перевезень РФ), «Первая портовая компания» та інших. Крім зазначених підприємств, Лісін володіє активами однієї з найбільших суднохідних компаній РФ «Волжское пароходство».

У 2024 році статки Лісіна російський Forbes оцінив у 26,6 млрд дол. США також він посів третє місце у глобальному рейтингу Forbes (20 найбагатших російських бізнесменів).
 

Ще на цю тему