В Італії заарештували судно MSC, яке перевозило російські безпілотники до Лівії

08:40 26.06.2024

Італійська влада заарештувала судно, яке, ймовірно, перевозило російську зброю для Халіфа Хафтара у Лівію. 

Про це пише видання USM.

Зазначається, що Халіфа Хафтар — це верховний головнокомандувач Лівійської національної армії, який є однією з ключових фігур у другій громадянській війні в Лівії. Він й раніше отримував військову підтримку з боку інших країн, зокрема від росії.

Операцію по затриманню провели італійські правоохоронці на запит уряду США. На судні, яке йшло до міста Бенгазі в Лівії, вилучили зброю на мільйони доларів, повідомила італійська газета Corriere della Sera, пише Anadolu. Варто зазначити, що експорт військової техніки до Лівії порушує санкції ООН.

Також представники американської розвідки підозрюють, що Кремль хоче побудувати свій військовий порт у Тобруку, який контролює Хафтар у Лівії.

Як стверджує Corriere della Sera, військовий вантаж зберігався на судні MSC Arina, яке вийшло з Китаю 30 квітня. Проте на запит видання компанія MSC заявила, що їй нічого не відомо про конфіскацію контейнерів.

Також наразі точно невідомо, що саме за зброя була на борту судна, але журналісти припускають, що це були російські безпілотники.

Нагадаємо, цього місяця росія відправила свої кораблі до лівійського порту Тобрук.
 

Ще на цю тему