В Україні 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора

17:00 26.06.2024

В Україні 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора. В цей день його вже традиційно піднімуть над адміністративними будівлями України, будівлями дипломатичних представництв України за кордоном, на кораблях Військово-Морських Сил Збройних сил України.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook, пише Центр журналістських розслідувань.

26 червня біля будинку Київської міської ради відбулась церемонія урочистого підняття кримськотатарського національного прапора за участю керівництва та депутатів Київської міської ради, членів Меджлісу кримськотатарського народу, представників громадськості.

Прапор підняли на флагштог у супроводі Державного гімна України та кримськотатарського національного гімна.

«День кримськотатарського прапору став однім із помітних пам’ятних дат у житті України та українського суспільства… Кримськотатарський національний прапор демонструє єдність кримськотатарського народу, його любов та відданість до своєї Батьківщини, боротьбу кримськотатарського народу за свою свободу. З окупацією росією Криму золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескоренності та мужності корінного кримськотатарського народу, символом його боротьби за свої права та за відновлення державного суверенітету України над Кримом», – написав Чубаров.