Українські екіпажі готуються до старту навчань «Сі Бриз-2024»

11:40 27.06.2024

Екіпажі українських протимінних кораблів разом з корабельною групою НАТО виконують маневрування в морі з метою відпрацювання спільних дій перед тим, як почати виконання спільних завдань в рамках навчань «Сі Бриз 2024».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Управління комунікацій Командування Військово-Морських сил Збройних сил України.

«Другий день поспіль екіпажі українських протимінних кораблів разом з корабельною групою НАТО виконують маневрування в морі з метою відпрацювання спільних дій перед тим, як приступити до виконання спільних завдань. Команди виконують прийоми маневрування, зокрема в складних навігаційних умовах, налагоджують взаємодію, перевіряють взаємосумісність. Також відпрацьовують різноманітні дії з метою скорочення часу на реагування та ухвалення рішень», - йдеться в повідомленні.
 

 

Зазначається, що важливим елементом підготовки стало проведення практичних стрільб у морі з метою знищення небезпечних предметів. Метою подібних вправ, додали в Управлінні комунікацій, є тестування навичок з маневрування та навігації, уміння управляти кораблем та взаємодіяти зі своєю командою. Саме це є визначальним під час спільної роботи в морі.

Попереду в екіпажів кораблів багато спільних дій під час проведення активної фази навчань, яка розпочнеться невдовзі.


Як повідомлялося, 13 квітня мінні тральщики "Чернігів" та "Черкаси", які ВМС ЗСУ отримали від Великої Британії, прибули на базу Королівського флоту в місті Портсмут, щоби взяти участь у спільних навчаннях "Сі Бриз-2024" разом з кораблями США, Британії та інших країн НАТО.

Ще на цю тему