Південна Корея ввела нові санкції проти суден і компаній із Росії та КНДР

12:00 28.06.2024

Південна Корея ввела незалежні санкції проти чотирьох російських суден і восьми північнокорейських суден за участь у незаконній торгівлі зброєю та паливом та іншу діяльність, що порушує резолюції Ради безпеки ООН.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Південної Кореї, передає БізнесЦензор з посиланням на Yonhap.

Санкції також охоплюють п'ять організацій, включно з ракетним управлінням Північної Кореї.

Як повідомляється, чотири російські судна брали участь у постачанні очищеної нафти до КНДР, що є критично важливим ресурсом для розробки північнокорейських ядерних та ракетних озброєнь.

Така діяльність порушує санкції РБ ООН, зокрема ухвалену в грудні 2017 року резолюцію, яка забороняє постачання, продаж і передачу предметів розкоші до Північної Кореї.

Судна, які потрапили під санкції, потребуватимуть спеціального дозволу портової влади Південної Кореї, якщо вони захочуть зайти в порт країни.

Інші організації включають російську компанію M Leasing LLC, яка відповідає за торгівлю зброєю між Москвою та Пхеньяном, і Euromarket, розташовану в Грузії, яка продавала російську нафту Північній Кореї.

Санкції також стосуються восьми північнокорейців, які беруть участь у розробці та управлінні ракетами в рамках ракетного управління Північної Кореї.

Фінансові та валютні операції з підсанкційними юридичними та фізичними особами вимагатимуть попереднього погодження.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему