В Україні засудили до 15 років кримчанина, який воював у складі армії ворога

19:20 28.06.2024

В Україні кримчанина, котрий воював у складі армії РФ на Запорізькому напрямку, засудили до 15 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури, пише Крим Реалії.

Правоохоронці довели, що у грудні 2023 року чоловік відбував покарання в одній із виправних колоній РФ та добровільно підписав контракт із російським Міноборони про проходження військової служби.

«Його зарахували на посаду стрілка до 5 батальйону «шторм-V» 71 мотострілкового полку 42 мотострілецької дивізії збройних сил рф та пообіцяли щомісячно виплачували понад 200 тис. рублів заробітної плати», – йдеться у повідомленні.

Після військової підготовки чоловік воював на Запорізькому напрямку та здійснював окупацію захоплених територій. Крім того, він виконував накази командирів армії РФ, евакуював поранених і загиблих військовослужбовців держави-агресора.

У лютому 2024 року українські військові взяли чоловіка в полон.

Російська влада активно вербує ув'язнених від самого початку повномасштабного вторгнення в Україну. Спершу ті, хто вижив після пів року участі в бойових діях отримували помилування. Однак тепер замість помилування ув'язненим надається умовне звільнення (на відміну від УДЗ, тут навіть не потрібне рішення суду), а на війні вони залишаються до завершення так званої «спецоперації».
 

Ще на цю тему