В Азербайджані через ООН призначили дострокові парламентські вибори

15:00 29.06.2024

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у п’ятницю, 28 червня, підписав указ про розпуск парламенту – Міллі Меджлісу – та призначення дострокових парламентських виборів на 1 вересня.

Як пише "Європейська правда", відповідний указ опублікований на сайті президента Азербайджану.

Указ про розпуск парламенту Алієв підписав з огляду на рішення самих парламентарів та Конституційного суду, ухвалені напередодні

Минулого тижня партія Алієва "Новий Азербайджан", яка має більшість, вказала, що в листопаді – коли мали відбутись чергові вибори до Міллі Меджлісу – країна прийматиме Конференцію учасників Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Партія пояснила, що з огляду на заходи безпеки та відповідні обмеження провести парламентські вибори буде складно, тому попрохала в Алієва "призначити позачергові вибори до Міллі Меджлісу".

Нагадаємо, що Ільхам Алієв у грудні 2023 року несподівано оголосив про дострокові президентські вибори, хоча міг перебувати на посаді до 2025-го. На них він прогнозовано переміг.

Через відмову допустити на вибори спостерігачів від Парламентської асамблеї Ради Європи та наклала на Азербайджан політичні санкції. А втім, азербайджанська делегація сама вирішила вийти зі складу ПАРЄ, не чекаючи рішення.

ПІДПИСУЙСЯ НА "ЄВРОПЕЙСЬКУ ПРАВДУ"!

Теми:

Ще на цю тему