Польща на саміті оголосить про готовність навчального центру НАТО-Україна у Бидгощі

12:30 29.06.2024

Польща оголосить під час саміту НАТО у Вашингтоні про досягнення навчальним центром НАТО-Україна у Бидгощі (північ Польщі) готовності до дій першого ступеня.

Про це заявив у п'ятницю в ефірі Польського радіо віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає Укрінформ.

“На саміті НАТО оголосимо про операційну готовність першого ступеня навчального центру НАТО-Україна у Бидгощі”, - заявив Косіняк-Камиш.

Він додав, що це перший такого типу центр, і це дуже важливо.

Польський віцепрем’єр також підкреслив, що після саміту НАТО Альянс візьме на себе більшу роль щодо координації допомоги Україні.

Косіняк-Камиш зауважив, що ця допомога полягає, зокрема, у постачанні озброєння та навчання українських військових. Він звернув увагу, що деякі країни хотіли б направити в Україну свої навчальні місії. Проте Польща має намір продовжувати навчання українців на своїй території, підготувавши донині вже 20 тис. українських військових.

Як передавало агентство, у лютому генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що міністри оборони країн НАТО ухвалили рішення створити у Польщі навчальний центр для тренування та підвищення кваліфікації українських військових та обміну досвідом з військовослужбовцями країн НАТО.

Ще на цю тему