У Британії представники НАТО і Євросоюзу обговорили досвід базової підготовки ЗСУ

18:00 29.06.2024

У Великій Британії представники близько 20 країн НАТО, партнерів Альянсу та Європейського Союзу зібрались для аналізу та узагальнення досвіду проведення базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

“Великий симпозіум проходив на одному із навчальних полігонів Великої Британії, де відбувається підготовка українських військовослужбовців у рамках операції “Інтерфлекс”, - ідеться у повідомленні.


У його роботі взяли участь інструктори, представники навчально-тренувальних операцій і програм з різних країн, які безпосередньо організовують, сприяють, логістично забезпечують та проводять підготовку українських військових як у Великій Британії, так й в країнах ЄС.

Зокрема представники Збройних сил Великої Британії та України представили і проаналізували дворічний досвід базової загальновійськової підготовки в рамках багатонаціональної навчальної операції “Інтерфлекс” на території Сполученого Королівства.

Також у контексті навчальної операції “Інтерфлекс” країни-учасники операції, зокрема Канада, Фінляндія, Данія, Швеція, Норвегія, Австралія, Нова Зеландія, Румунія, Литва, Нідерланди, Естонія, Косово обговорювали та ділились досвідом підготовки українських новобранців.

Крім того, країни-партнери, які є учасниками НАТО і Євросоюзу, поінформували про досвід з надання допомоги у навчанні українських військових у різних країнах Європи в межах місії ЄС з надання військової допомоги Україні.

Окремо представники ЗСУ поділилися необхідними спостереженнями для визначення можливих модифікацій поточної підготовки на основі їхнього реального бойового досвіду з російсько-української війни.

Зокрема українські військовослужбовці наголосили на тих змінах, які варто покращити та впровадити, щоб програма відповідала всім вимогам бойових дій в Україні.

Крім того, вони подякували за стабільний графік навчань, адже в Україні - постійні повітряні тривоги через обстріл Росією всієї української території, а якісна підготовка військових повинна бути безперервною.

У Генштабі відзначили, що всі учасники симпозіуму могли відвідати тренування українських військових в урбанізованій місцевості та нічні тренування в окопах.

Командир багатонаціональної навчальної операції “Інтерфлекс” полковник британської армії Джеймс Турстан підкреслив, що “всі країни стоять пліч-о-пліч разом з Україною в жорстокій боротьбі з ворогом. Як би Росія не намагалась нас роз’єднати, ми стоятимемо поруч з Україною до перемоги”.


Крім того, він зазначив, що операція “Інтерфлекс” є двостороннім навчанням для всіх учасників.

Під час заключного етапу симпозіуму командир Інтерфлексу також висловив вдячність українським представникам та країнам-партнерам, вручивши їм коїни як знак вдячності та поваги.

Операція “Інтерфлекс” - це навчальна програма, призначена для новобранців ЗСУ із невеликим або без попереднього військового досвіду.

Як повідомляв Укрінформ, українські капелани проходять двотижневу підготовку у Великій Британії, де знайомляться з досвідом колег Королівської армії.

Теми:

Ще на цю тему