У ВМС розповіли про зміни у роботі морського коридору

17:00 01.07.2024

За останні півроку вдалось розширити пропускні можливості українського морського коридору. Зокрема, немає небезпеки дистанційного мінування.

«По-перше, ми змогли розширити наші можливості щодо нашого зернового коридору. Тобто в цьому сенсі стабільності стало більше. І остання небезпека, яка була доступною для росіян – це дистанційне мінування з літаків.

Як інформує видання «USM» цю небезпеку так само було усунуто», — розповів речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в етері «Ми-Україна».

За його словами, також серед основних досягнень України – виведення флоту рф у Новоросійськ. Водночас знаковою є зміна російського командувача Азово-Чорноморського регіону. 

«Тобто вони намагаються шукати якісь нові рішення, нову тактику. Але в принципі картина залишається незмінна. Посилено повітряну компоненту як заміну морської компоненти в Азово-Чорноморському регіоні. Це помітно. І це події останніх пів року. Наразі вони вже розписалися в тому, що в Чорному морі можуть бути присутніми лише у форматі підводних човнів», – підкреслив Дмитро Плетенчук. 

Речник ВМС ЗСУ зазначив, що Україна надалі застосовуватиме нові системи озброєння по території Криму і це буде впливати на подальший перебіг подій.

Ще на цю тему