Світовий банк призначив нового керівника програм для України й Молдови

20:20 01.07.2024

Світовий банк призначив Боба Сома регіональним директором у справах країн Східної Європи, який базуватиметься в Києві та здійснюватиме керівництво програмами банку в Україні та Молдові, починаючи з 1 липня.

Про це Укрінформу повідомили з пресслужби СБ.

На цій посаді Боб Сом очолюватиме співпрацю банку з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами в цих країнах. Він здійснюватиме нагляд за реалізацією та впровадженням портфельних та інформаційних продуктів, а також тісно співпрацюватиме з IFC та MIGA з метою зміцнення співпраці Світового банку з приватним сектором.


«Я з нетерпінням чекаю на свою нову роль у підтримці України в цей надзвичайно важкий час через вторгнення Росії. Я також з нетерпінням чекаю на співпрацю з усіма нашими партнерами з метою підтримки відновлення України та зміцнення основ її майбутнього розвитку», - сказав новопризначений регіональний директор.

Читайте також: Світовий банк із початку війни мобілізував на підтримку України $42 мільярди
Боб Сом, громадянин США, почав працювати у Світовому банку в 1998 році. До того, як обійняти свою нинішню посаду, був директором з фінансового управління та директором з операційної політики Світового банку у Вашингтоні, округ Колумбія. Він забезпечував стратегічне керівництво та очолював команди, які надавали підтримку країнам Африки, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу у придбанні вакцин у межах реалізації портфеля проєктів з протидії COVID-19 на суму 13 мільярдів доларів США. Крім того, він керував оперативною взаємодією з агентствами ООН, які за останні шість років надали фінансування на суму понад 10 млрд дол. США.

Боб Сом змінив Арупа Банерджі, який обіймав посаду Регіонального директора у справах країн Східної Європи з липня 2020 року.

Крім того, Світовий банк призначив Кевіна Томлінсона Операційним менеджером у справах країн Східної Європи, який базуватиметься в Києві. Кевін Томлінсон, громадянин США, раніше обіймав посаду Керівника практики з питань соціальної стійкості та інклюзивності в регіоні Південної Азії, що базується в Нью-Делі.

Теми:

Ще на цю тему