Найбільш незвичною ціллю наших БПЛА став тепловоз на 276 тон із ешелоном палива біля Токмака, і ось чому

21:00 01.07.2024

Рашистський тепловоз 2ТЕ116 із ешелоном палива в прицілі FPV-дрона ЗСУ, червень 2024 року

Що цей факт говорить не тільки про наші безпілотні можливості, але й про логістику ворога також

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Увідкритому доступі з’явились кадри, які свідчать про те, що підрозділ безпілотників "Роніни" зі складу 56-ої окремої механізованої бригади вразив можливо найбільш незвичайну ціль для наших FPV-дронів у цій війні – тепловоз, який вів ешелон із паливом.

Спільнота "Око Гора" провела геолокацію цих кадрів, з яких випливає, що ураження ешелону відбулось вглибину майже 30 кілометрів від поточної лінії боєзіткнення, і такий показник дальності також можна вважати своєрідним рекордом.


Геолокація влучання по тепловозу з ешелоном пального рашистів біля тимчасово окупованого Токмака від спільноти "Око Гора

Інша важлива деталь полягає в тому, що ураження цього ешелону відбулось поблизу тимчасово окупованого Токмака, котрий в свою чергу є складовою залізничного коридору окупантів з Донбасу до Криму, важливого для логістики армії РФ.

На цьому місці варто проаналізувати сам характер цілі, по якій було влучання, і тут ми ось що побачимо. На кадрах фігурував двосекційний тепловоз типу 2ТЕ116, котрий має довжину корпусу в 36 метрів та повну масу аж в 276 тон.


Ці габаритні характеристики роблять уражений тепловоз не тільки найбільш незвичайною, але й найбільш крупною ціллю рашистів, по який поцілив наш FPV-дрон.

Тепловоз 2ТЕ116, фото ілюстративне

З однаковою ймовірністю саме влучання дрона по тепловозу могло як і не дати жодних наслідків, так і привести до несправності на локомотиві, яка б ускладнила подальший рух залізничного ешелону з паливом. Однак самого цього епізоду цілком достатньо для двох важливих висновків.

Перший – безпілотні спроможності Сил оборони України збільшились у тій мірі, яка дозволяє влучати по рухомим цілям на дистанції 20-30 кілометрів від лінії фронту.


Другий – російські окупанти для забезпечення своєї логістики активно експлуатують залізничний «коридор» з Донбасу до Криму, що вносить цю магістраль до переліку пріоритетних цілей.

Рашистський тепловоз 2ТЕ116 із ешелоном палива в прицілі FPV-дрона ЗСУ, червень 2024 року

Теми:

Ще на цю тему