РФ глушила європейські супутникові системи зі станцій у Москві, Калінінграді та Павлівці – ООН

11:40 02.07.2024

Міжнародний союз електрозв'язку ООН (МСЕ) засудив серію випадків втручання Росії в супутникові системи європейських країн та закликав країну-агресорку припинити відповідні дії.

Про це інформує Reuters з посиланням на на повідомлення Міжнародного союзу електрозв’язку, пише Цензор.НЕТ.

Зазначається, що минулого тижня організація розглядала низку скарг від України та чотирьох країн Євросоюзу - Франції, Нідерландів, Швеції та Люксембургу. Перелічені країни заявили, що Росія упродовж останніх місяців втручається у роботу супутникових систем.

Країни, які поскаржилися, заявили, що глушіння сигналу GPS поставило під загрозу управління повітряним рухом, а також це перервало трансляцію дитячих телеканалів, щоб показати жорстокі зображення війни в Україні.

Радіорегламентний комітет Міжнародного союзу електрозв'язку "висловив свою серйозну стурбованість з приводу використання сигналів для створення навмисних шкідливих перешкод".

Там зазначили, що перебої в роботі французької та шведської супутникових мереж "схоже, походять від наземних станцій, розташованих в районах Москви, Калінінграда і Павлівки". 

МСЕ попросив Росію негайно припинити свої дії. Повідомляється також, що цей спеціалізований орган ООН скликав зустріч між постраждалими країнами та РФ, щоб вирішити ці випадки та запобігти їхньому повторенню.
 

Ще на цю тему