Туреччина використовуватиме штучний інтелект для боротьби з ухиленням від сплати податків

14:20 02.07.2024

Туреччина збирається використовувати штучний інтелект для боротьби з ухиленням від сплати податків, приєднавшись до Італії та США в застосуванні передових технологій для зменшення випадків уникнення та шахрайства.

Про це пише БізнесЦензор з посиланням на Bloomberg.

"Ми будемо все більше впроваджувати алгоритми nf штучний інтелект в аудиторських компаніях", – сказав міністр фінансів і казначейства Туреччини Мехмет Сімсек.

За його словами, передова технологія може допомогти владі виявити правопорушення, оскільки більше половини турецьких компаній оголосили про явні збитки або "символічні" прибутки.

Сімсек зазначив, що Туреччина значно відстає від 37 інших держав-членів Організації економічного співробітництва та розвитку за розміром податків, які вона збирає у відсотках від її економічного виробництва.

Міністр виступає на захист нового законопроєкту, котрий передбачає запровадження додаткових податків, оскільки, за його словами, це є критично важливим для підтримання фінансів країни в належному стані після минулорічних потужних землетрусів.

Раніше повідомлялося, що німецький Baader Bank виходить на ринок біржових фондів зі стратегією, яка використовуватиме штучний інтелект для допомоги у виборі акцій.

Раніше в дослідженні PwC йшлося про те, що завдяки штучному інтелекту світовий ВВП у 2030 році може зрости на 14%, що еквівалентно додатковим $15,7 трлн. Це робить штучний інтелект найбільшою комерційною можливістю в сучасній економіці.

До того директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що розвиток та поширення технологій штучного інтелекту вдарить по світовому ринку праці "як цунамі".