Перейшов на службу до ворога: силовик з Криму отримав 12 років позбавлення волі 

20:40 02.07.2024

Колишній керівник Білогірського РВ ГУ МВС України в АР Крим, який зрадив державу та перейшов на службу до російських окупантів отримав 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд пройшов в заочному форматі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя, пише Флот-2017.

“За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно засуджено екскерівника відділу МВС України з Криму. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)”, – йдеться у повідомлені.

Сторона обвинувачення у суді довела, що після окупації Криму засуджений зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на службу до російських окупантів. Він очолив так званий “відділ МВС росії по Красногвардійському району “республіки Крим””.

“Правоохоронець” своїми діями та рішеннями сприяв створенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

В прокуратурі АР Крим нагадали, що за публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та міста Севастополя наразі за державну зраду засуджено шість колишніх керівників територіальних підрозділів МВС України в Криму.
 

Ще на цю тему