Румунія збирається збільшити транзит українського зерна Дунайським коридором

09:40 08.07.2024

Румунія буде продовжувати свої зусилля зі збільшення обсягів українського зерна, що проходить транзитом Дунайським коридором, через нарощування транспортних потужностей і модернізацію інфраструктури.

Про це заявила міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску на спільній пресконференції з молдовським та українським колегами за результатами тристоронньої зустрічі в Кишиневі, пише БізнесЦензор.

За словами Одобеску, сторони обговорили зміцнення "коридорів солідарності, що є надзвичайно важливим зараз для підтримки стійкості України та життєво важливим у майбутньому в процесі відновлення".

"Я хотіла б з цієї нагоди зазначити суттєвий внесок Румунії в успішне функціонування коридорів солідарності. Румунія продовжить свої зусилля зі збільшення обсягів зерна, що проходить транзитом Дунайським коридором, шляхом збільшення транспортних потужностей і кращого використання, адаптації та модернізації інфраструктури, що підтримує цю діяльність", – сказала вона.

За її словами, на сьогодні близько 68% українського експорту зерна і сільськогосподарської продукції проходить через Румунію.

У квітні група компаній Grampet, яка є лідером приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії, завершила зведення перевалочного терміналу для аграрної продукції, який має стати стратегічним хабом на маршруті до порту "Констанца".
 

Теми:

Ще на цю тему