Новий голова Міноборони Британії анонсував новий пакет військової допомоги Україні

12:00 08.07.2024

Новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час візиту до Одеси анонсував новий пакет військової допомоги Україні, менш ніж через 48 годин після свого призначення.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на сайт британського уряду.

Після зустрічі з президентом Зеленським та переговорів зі своїм колегою, міністром оборони Рустемом Умєровим, Хілі оголосив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет підтримки.

Крім того, міністр оборони підтвердив, що нова влада у Вестмінстері посилить непохитну підтримку України з боку Великої Британії.

"Можливо, в уряді відбулися зміни, але Велика Британія єдина в підтримці України. Як новий міністр оборони, я гарантую, що ми посилимо підтримку з боку Великої Британії, збільшивши поставки життєво необхідної військової допомоги. Цей уряд непохитний у своєму зобов'язанні продовжувати надавати військову допомогу і стоятиме пліч-о-пліч з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно", - наголосив Хілі.

У новий пакет допомоги увійшли:

  • чверть мільйона боєприпасів 50-го калібру
  • 90 протитанкових ракет Brimstone
  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових і прибережних операцій
  • 40 машин розмінування
  • 10 артилерійських гармат AS-90
  • 61 бульдозер для будівництва оборонних позицій.
  • Підтримка раніше подарованих AS-90, в тому числі 32 нових стволів і критично важливих запасних частин, які допоможуть Україні випустити ще 60 000 155-мм снарядів.

Хілі доручив урядовцям забезпечити, щоб обіцяний у квітні пакет військової допомоги був прискорений і доставлений в Україну в повному обсязі протягом наступних 100 днів.

Нагадаємо, у квітні 2024 року Велика Британія оголосила найбільший пакет військової допомоги Україні на £500 мільйонів.
 

Ще на цю тему