Перші обіцяні Нідерландами F-16 будуть поставлені в Україну без затримок – Вельдкамп

12:20 08.07.2024

Перші обіцяні Нідерландами винищувачі F-16 після того, як було видано дозвіл на експорт, надійдуть в Україну без затримок.

Про це заявив новопризначений глава МЗС Нідерландів Каспар Вельдкамп на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві, пише Цензор.НЕТ.

"Ми продовжимо підтримувати вас у захисті від російської агресії. Тепер, коли ми отримали дозвіл на перші F-16 (дозвіл на експорт - ЦН), їх буде поставлено без затримки", - сказав очільник зовнішньополітичного відомства Нідерландів.

Вельдкамп також наголосив, що "процес підтримки - це не спринт, а марафон, який вимагає наполегливості та відданості справі".

Також дипломат нагадав, що 1 березня Нідерланди та Україна підписали безпекову угоду.

Нідерланди є одними з лідерів міжнародної коаліції з постачання Україні винищувачів F-16 для зміцнення її протиповітряної оборони проти РФ.

2 липня ексміністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомляла, що перші винищувачі F-16 від Нідерландів незабаром прибудуть до України. Однак точної дати вона не назвала.

Днем раніше влада Нідерландів видала дозвіл на експорт 24 винищувачів F-16, заявивши, що перші з них незабаром поставлять Україні.
 

Ще на цю тему