Туреччина запускає у космос супутник зв'язку власного виробництва

13:00 08.07.2024

У ніч з 8 на 9 липня буде запущений в космос супутник зв'язку Türksat 6A, який спроєктовано та виготовлено в Туреччині. 

Із запуском супутника комунікаційне супутникове покриття Туреччини зросте з 3,5 до 5 млрд населення. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу в соцмережі Х.

“Новий автограф від Туреччини в космосі. Супутник TÜRKSAT 6A. Вівторок, 9 липня об 00.20”, - повідомив міністр.

Як заявив міністр Уралоглу турецьким ЗМІ, супутник Türksat 6A у ніч з 8 на 9 липня за місцевим часом (однаковий з київським) буде запущений у космос ракетою Falcon 9 із стартового центру SpaceX на мисі Канаверал, штат Флорида, США. Тимчасової орбіти він досягне через 70 хвилин після виходу з ракети, коли й відправить свій перший сигнал.

“TÜRKSAT 6A не тільки збільшить комунікаційну спроможність Туреччини, але й підвищить нашу конкурентоспроможність у регіональному та глобальному масштабі. Ми ввійдемо в зону покриття Індії, Таїланду, Малайзії та Індонезії, де наші поточні супутники не надають послуг, і вперше охопимо місцеві телеканали в цих країнах через супутник виробництва нашої країни”, - наголосив міністр.

Туреччина планує значно збільшити експорт супутникових послуг у регіон із введенням в експлуатацію Türksat 6A. Завдяки запуску супутника Туреччина покриття своїми супутниками в світі з 3,5 до 5 млрд населення.

Супутник Türksat 6A потужністю 8,4 кіловат буде розміщений на орбіті на відстані 35,8 тисяч км від Землі.

Раніше Туреччина повідомила про управління своїми безпілотниками через власні супутники зв'язку, аби ті виконували завдання в Європі, Азії, на Близькому Сході та в Африці.
 

Ще на цю тему