Удар по Охматдиту потрапив на відео - він був цілеспрямованим / Фото

15:20 08.07.2024

На кадрах з ударом російської Х-101 не видно жодної ознаки того, що її підбили чи пошкодили, або вона відхилялась від курсу.

Сьогодні, 8 липня, під час масованої атаки ворог завдав удару й по Охматдиту у Києві, яка є найбільшою дитячою лікарнею в Україні. Ракета влучила у корпус де знаходилось токсикологічне відділення й діти перебували на діалізі. На момент публікації досі не повідомлено про кількість постраждалих, пише DEFENSE EXPRESS.

Також вже існує відео з моментом влучання ракети по дитячій лікарні. На ньому зафіксовано, що крилата ракета заходить на ціль після "гірки".

Згодом було підтверджено, що це була крилата ракета Х-101 яка були запущена з Ту-95МС. Важливо зазначити, що на відео не зафіксовано жодних ознак того, що вона підбита чи пошкоджена. Також, через те, що ракета знаходиться на термінальній стадії польоту після традиційного маневеру "гірка" перед ударом, вона не відхилилась від курсу.

Фото з сайту DEFENSE EXPRESS

Таким чином відео з атакою російською крилатою ракетою, яка на жаль не була збита, є доказом того, що саме дитяча лікарня й була ціллю для удару. Саме координати Охматдиту були занесені в її пам'ять, як мішень і ця атака - не випадковість та не результат низької точності російських ракет або невірно прокладеного маршруту.

Більше того, поки рятувальники розгрібають завали у Києві, декілька разів оголошувалась повітряна тривога. Також було чути роботу засобів ППО, не виключно, що РФ намагалась використати найбільш підступну тактику із повторним ударом по рятувальниках та вцілілих.

Згодом офіційно було повідомлено, що під час повторної атаки постраждала приватна лікарня: 4 загиблих, 3 поранених.

І ця атака по дитячій лікарні повністю повторює авіаудар по Маріупольському театру 16 березня 2022 року, коли попри величезні написи "Дети", російські пілоти завдали удар. При цьому тоді російська авіація здійснювала бомбардування вільнопадаючими бомбами, тобто скидала їх безпосередньо над містом, а російські пілоти чудово бачили сам напис.

В наслідок цього удару, який визнано воєнним злочином, загинуло, за різними оцінками, 300-600 цивільних, які укривались у бомбосховищі театру, скільки з них було саме дітей - досі невідомо.

Фото з сайту DEFENSE EXPRESS

Зазначаэться, що від ракетної атаки 8 липня, лише у Києві, окрім дитячої лікарні Охматдит, повністю зруйновано під'їзд п'ятиповерхівки, на момент публікації тривав розбір завалів. Також ракета влучила у верхні поверхи новобудови, де, як повідомила Київська міська військова адміністрація, загинуло 7 осіб.

Ще на цю тему