Sputnik, RT і Царьград: Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа

12:00 09.07.2024

Уряд Чорногорії ухвалив рішення про введення міжнародних обмежувальних заходів, визначених рішеннями Ради ЄС щодо російських пропагандистських медіа, зокрема Sputnik і RT.

Про це повідомляє «Балканський оглядач» з посиланням на місцеві ЗМІ, передає Укрінформ.

Як наголошується, у зв’язку з діями Російської Федерації, які дестабілізують ситуацію в Україні, зазначене рішення передбачає заборону на трансляцію будь-якого контенту юридичних осіб або органів, проти яких діють обмежувальні заходи Європейського Союзу.


Обмеження запроваджено проти таких російських медіа: Sputnik, низка філій RT, Россия РТР/РТР Планета, Россия 24/Russia 24, TV Centre International, НТВ/НТВ Мир, Россия 1, РЕН ТВ, Первый канал, Oriental Review, Царьград, New Eastern Outlook, Катехон.

Це рішення забороняє передачу або розповсюдження за допомогою будь-яких засобів, таких як кабельне, супутникове, IP-телебачення, Інтернет-послуги, платформи або програми для обміну відео в Інтернеті, незалежно від того, чи є вони новими чи встановленими раніше.

Рішення також передбачає призупинення дії всіх ліцензій на мовлення, а також зобов’язань щодо трансляції та розповсюдження для підсанкційних юридичних осіб, організацій чи органів.

Також забороняється рекламувати продукти чи послуги будь-якого змісту, виробленого чи трансльованого підсанкційними юридичними особами, суб’єктами чи органами, шляхом передачі чи розповсюдження будь-якими засобами.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року в рамках дев'ятого пакета антиросійських санкцій ЄС ініціював зупинення ліцензій на мовлення в Європі російських каналів НТВ/НТВ "Мир", "Росія-1", РЕН-ТВ та Першого каналу.

Теми:

Ще на цю тему