У порту Німеччини перевалюють українську кукурудзу

21:00 09.07.2024

У німецькому порту Дуйсбург перевалюють українську кукурудзу. Обробленням вантажів займається Rhenus Port Logistics Rhein-Ruhr. 

Як інформує видання «USM» Rhenus Port Logistics Rhein-Ruhr надала портовий термінал і спецобладнання для вантажів зерна з України на терміналі 4 порту Дуйсбург, повідомили в компанії.

Раніше кукурудзу транспортували до місць призначення через порт Одеси. Тепер є й залізничний маршрут через Україну, Польщу та Німеччину. Після прибуття в Дуйсбург кукурудзу перевантажують безпосередньо з контейнерів на судна внутрішнього плавання. 

У прикордонному українському місті Мостиська вантаж перевалюють з вагонів-зерновозів у стандартні контейнери ЄС для загальних вантажів. Наприклад, на польсько-українському кордоні вантажі блокують спеціальними пломбами відстеження GPS, які потім знімаються на німецько-польському кордоні. 

За словами керуючого директора Rhenus Port Майкла Петерсманна, під час створення проєкту враховували не лише ситуацію на ринку зерна, але й війну в Україні, а також обмеження на транзит та імпорт зернових у Європі. 

Раніше USM повідомляв, що влітку Укрзалізниця та Duisburger Hafen Aktiengesellschaft планують запустити регулярні контейнерні та контрейлерні поїзди між Україною та портом Дуйсбург. 

Теми:

Ще на цю тему