На Дунаї затримали суховантаж, який нещодавно незаконно відвідував Крим / Фото  

08:00 10.07.2024

Суховантаж Usko Mfu під прапором Камеруну затриманий українськими правоохоронцями на Дунаї, за рішенням суду потрапив під арешт і наразі перебуває в порту Рені.

Морське видання Lloyd List повідомляє, що таку реакцію української влади спричинило нещодавнє незаконне заходження борту в порт тимчасово окупованого Севастополя.

Фото відомого турецького морського блогера Yörük Işık

Суховантаж здійснював рейси між турецькою гаванню в Ереглі та молдавським портом Джурджулешти. У період із 22 травня до 5 червня капітан відключив систему автоматичної ідентифікації, через що рух судна не відстежувався на онлайн-картах. Завдяки фото з космосу стало відомо, що в цей час Usko Mfu здійснив захід у Камишову бухту в Севастополі, де вивантажив партію гіпсу.

У листопаді 2023 року це судно також брало участь у незаконному вивезенні з Криму вкраденого окупантами українського зерна.

Зараз суховантаж стоїть на якорі в порту Рені з вантажем ячменю, який із Молдови планували доставити на грецький острів Суда.

Українські правоохоронці заявили виданню, що вже давно стежать за Usko Mfu, оскільки він багаторазово порушував закон про неприпустимість перетину держкордону в тимчасово окупованому Криму. Запит на арешт борту подала прокуратура Автономної республіки Крим і Севастополя.

Usko Mfu в Севастополі
 

Ще на цю тему