У Китаї відповіли на звинувачення НАТО у підтримці Росії

17:00 11.07.2024

У Китаї розкритикували звинувачення НАТО у тому, що Пекін став «вирішальним фактором» у війні Росії проти України. 

Речник міністерства закордонних справ КНР Лінь Цзянь назвав твердження Альянсу «упередженими, наклепницькими та провокаційними» та назвав його «пережитком холодної війни», повідомляє ZN.ua з посиланням на Financial Times.

«Без жодних доказів НАТО продовжує поширювати неправду, сфабриковану США, відкрито паплюжачи Китай, сіючи розбрат між Китаєм і Європою та підриваючи китайсько-європейську співпрацю», — заявив Лінь.

За його словами, «конструктивна роль» Китаю у війні в Україні була «широко визнана міжнародною спільнотою».

Нагадаємо, за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні Альянс опублікував комюніке, у якому окреслив коло країн, які допомагають Росії вести війну проти України. Окрім Білорусі, Ірану та КНДР, там також згадали Китай. Пекін назвали «вирішальним чинником» в агресії Москви проти Києва, в першу чергу через так зване «безмежне» партнерство КНР та РФ та широкомасштабну підтримку оборонно-промислової бази росіян.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що перемога РФ в Україні підбадьорить Китай. За його словами, Пекін є головним джерелом у підтримці військової агресії Москви.
 

Ще на цю тему