Мін’юст хоче конфіскувати активи російського олігарха Усманова та його партнерів

12:40 12.07.2024

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкції проти російського олігарха Алішера Усманова.

Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту, пише БізнесЦензор.

Також пропонуєтьс застосувати обмеження проти Володимира Стрешинського, Андрія Скоча, його батька Володимира Скоча та доньки Варвари Скоч. Усі вони є міноритарними акціонерами групи USM, засновником якої є Усманов.

"Відповідачі через USM значно сприяють РФ у веденні агресивної війни, яке виражається у фінансуванні, шляхом сплати податків та зборів до державного бюджету держави-агресора, у матеріально-технічному забезпеченні, шляхом постачання телекомунікаційних послуг правоохоронним органам та військовим підрозділам збройних сил Російської Федерації, які приймають безпосередню участь у бойових діях на території України та інформаційному сприянні збройній агресії проти України шляхом розповсюдження наративів російської пропаганди", – наголошують у міністерстві.

Також відповідачі мають вирішальний вплив на діяльність групи та дочірніх компаній, які здійснюють свою діяльність у стратегічних для економіки РФ – в металургії та гірничодобувній галузі, телекомунікаційному секторі та сфері цифрових технологій, зокрема "Металоінвест", "Мегафон".

Алішер Усманов – російський бізнесмен, у рейтингу російських мільярдерів посідає восьме місце із статками у $14,4 млрд. Усманову також належить медіа ресурс "Комерсант", який займає прокремлівську позицію та здійснює ідеологічну підтримку дій РФ.

Як повідомлялося, Алішер Усманов потрапив під українські санкції у жовтні 2022 року. Пізніше Бюро економічної безпеки повідомило про арешт 166 тис. тонн залізної руди, що перебувала у власності компанії Усманова. Її орієнтовна вартість становила 1,8 млрд грн.
 

Ще на цю тему