Гендиректору Rheinmetall забезпечили найвищий рівень захисту після спроби замаху з боку Росії

09:20 12.07.2024

Німеччина забезпечила найвищий рівень захисту генеральному директору концерну Rheinmetall Арміну Паппергеру після того, як стало відомо про спробу Росії ліквідувати його.

Про це повідомляє Financial Times, пише Європейська правда.

В четвер 11 липня телеканал CNN повідомив, що розвідка США попередила німецьких колег про російський план вбивства Паппергера. У Берліні відреагували на це посиленням охорони глави збройового концерну.

Паппергер заявив Financial Times, що уряд Німеччини забезпечив "високий рівень безпеки навколо моєї персони". Він не підтвердив і не спростував повідомлень про спробу замаху на нього, але сказав, що "CNN не просто в небо дивиться".

Джерело, знайоме з безпекою Паппергера, повідомило FT, що заходи безпеки його персони перебувають "на найвищому рівні" – подібно до захисту канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Відповідаючи на запитання про ймовірну загрозу його життю, гендиректор Rheinmetall сказав: "Я завжди почуваюсь у безпеці. Я дуже щаслива людина".

Два дипломати НАТО підтвердили FT інформацію про зірваний замах Росії на життя Паппергера, додавши, що вони вкладаються в наміри Росії збільшити кількість гібридних атак та диверсій у Європі.

Rheinmetall є найбільшим і найуспішнішим німецьким виробником важливих 155-мм артилерійських снарядів, які стали ключовою зброєю в українській війні. Найближчими тижнями компанія відкриває в Україні завод з виробництва бронетехніки.

Раніше прихильники лівого екстремістського руху RAF заявили, що в ніч проти 29 квітня спалили садовий будинок генерального директора концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, звинувативши його в "наживанні" на продажах зброї.
 

Ще на цю тему