Південна Корея фіксувала глушіння сигналів GPS з боку КНДР

15:40 12.07.2024

КНДР наприкінці травня три дня поспіль глушила GPS у водах поблизу північно-західних прикордонних островів Південної Кореї.

Про це повідомляв Укрінформ з посиланням на видання Yonhap.

Південнокорейські військові виявили сигнали глушіння близько 8 ранку за місцевим часом, спрямовані в бік островів біля Північної розмежувальної лінії в Жовтому морі, яка де-факто є західним морським кордоном між двома Кореями.

За даними влади Південної Кореї, ця спроба не завадила військовим операціям, хоча подібні спроби напередодні призвели до збоїв у навігаційних системах рибальських човнів і пасажирських кораблів у водах.

Військові виявили також глушіння GPS невдовзі після того, як КНДР випустила 18 снарядів РСЗВ в бік Східного моря.

За даними міністерства науки, сигнали глушіння, які, ймовірно, передавалися з північних районів Кангрін і Ончжин, продовжували періодично фіксуватися в прикордонних районах Південної Кореї.

Міністерство заявило, що отримало 932 скарги, пов'язані з атаками глушіння GPS, але про жодні пошкодження поки що не повідомлялося.

Укрінформ також повідомляв, що 29 травня Північна Корея запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон.
 

Ще на цю тему