У Туреччини неочікувано з'явився конкурент, який переманює туристів

12:40 15.07.2024

Грузія будує курорт для туристів з високим доходом з Європи, Ізраїлю і, навіть, Туреччини

Турецькі готельєри налякані перспективами, адже сусідня Грузія активно розвиває відпочинок по системі «все включено» для багатих туристів.

Як інформує видання «Главком» про це пише турецьке видання Turizmguncel, у Туреччині найближчим часом з'явиться конкурент, який хоче перехопити туристів, і зокрема європейців. Причому йдеться саме про клієнтів із високими доходами.


Зокрема йдеться про новий комплекс із п'яти готелів на 1055 номерів у грузинському місті Батумі. Готелі належать Wyndham Grand Batumi Gonio, а гігант готельного бізнесу Aimbridge Hospitality взяв на себе управління об'єктом. У всіх готелях передбачається облашутвати систему All Inclusive.

В інфраструктуру комплексу увійдуть 90 об'єктів, у тому числі 12 ресторанів з цілодобовим харчуванням, 7 басейнів, 3 СПА-центри, великий аквапарк та ін. При цьому готелі будуть орієнтовані на туристів з річним доходом від $500 тис і вище. Заявлено, що там розраховують на туристів з високим доходом з Європи, Ізраїлю, Туреччини та арабських країн.


Нагадаємо, що Туреччина провалює туристичний сезон через рекордні ціни на відпочинок. Країна програє багатьом конкурентам – це насамперед Єгипет, а також Туніс і навіть окремим грецьким островам. Саме туди з курортів Туреччини мігрують і самі громадяни Туреччини, яким на батьківщині уже відпочивати.

До слова, на популярному турецькому курорті Анталії почалася пекельна спека, при цьому в морі охолонути туристам не вдасться. Море прогрілося до температури гарячої ванни. За останніми даними синоптиків, температура досягла 45 градусів у денні години. Вода в морі прогріта до +29.5 градусів.