Туреччина може відмовитись від частини американських F–16, щоб купити Eurofighter Typhoon – ЗМІ

14:20 18.07.2024

Туреччина близька до укладання угоди з консорціумом Eurofighter і чотирма лідерами країн, що входять до його складу, про придбання 40 винищувачів Typhoon для модернізації своїх ВПС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на профільне видання Meta Defense.

“Туреччина близька до укладення угоди з консорціумом Eurofighter і чотирма лідерами країн, що входять до нього, про придбання 40 винищувачів Typhoon для модернізації своїх ВПС”, - повідомляє видання з посиланням на Bloomberg.

Вказується, що вартість контракту може скласти від 8 до 10 млрд євро, і щоб профінансувати його, Анкара може скоротити обсяг замовлення на 40 винищувачів F-16V і 80 комплектів модернізації для своїх F-16 C/D за контрактом на суму 23 млрд доларів з американською оборонною промисловістю.

Стверджується, що ключові переговори про придбання Туреччиною 40 винищувачів Eurofighter Typhoon, мали відбутися на полях саміту НАТО у Вашингтоні 9-11 липня. Зокрема турецька сторона мала на меті переконати Олафа Шольца у доцільності згоди на продаж винищувачів Eurofighter Туреччині.

У січні цього року Державний департамент США схвалив продаж Туреччині винищувачів F-16 та засобів для їхньої модернізації після ратифікації Туреччиною протоколу про вступ Швеції до НАТО. Рішення про продаж Туреччині включає 40 нових F-16 та обладнання для модернізації 79 літаків наявного парку F-16.
 

Ще на цю тему