Німецька компанія починає постачання своїх FPV–дронів в Україну

15:00 18.07.2024

Німецька компанія Donaustahl випустила повідомлення про те, що вона отримала дозвіл від Федерального міністерства економіки Німеччини на експорт дронів типу MAUS.

Першим покупцем цього озброєння стане Україна, дрони будуть закуповувати для розвідувально-диверсійного спецпідрозділу ГУР МОУ Kraken, пише видання Крила.

FPV-дрон MAUS (він же DS-M-V1A1) німецька оборонна компанія Donaustahl показала на авіасалоні ILA, що проходив у червні цього року. FPV-дрон є багатофункціональною універсальною платформою, яка може виконувати як розвідувальні завдання, так і ударні місії або ж використовуватися як дрон-камікадзе.

Подробиць про цю угоду не розкривається, невідомі ані терміни постачання, ані кількість або ж вартість. Водночас відзначається, що раніше західні ЗМІ повідомляли, що українські військові нібито вже використовують FPV-дрони MAUS на полі бою.

У компанії заявляють, що це "перша у світі адаптивна боєприпасна платформа для денних та нічних операцій". Дальність становить 5-7 км, FPV-дрон може переносити максимальне корисне навантаження у 2,7 кг. Швидкість набору висоти становить 18-22 м/с.

"Оснащений системою швидкого скидання, він може перемикатися між різними типами боєприпасів за лічені секунди", — відзначають у Donaustahl.

Також у компанії розповідають про те, що проводять "багатообіцяючі" експерименти з оснащення дрона програмним забезпеченням розпізнавання цілей на базі штучного інтелекту, тобто фактично йдеться про "машинний зір", завдяки якому дрон зможе краще виконувати завдання в умовах дії ворожих засобів радіоелектронної боротьби.
 

Ще на цю тему