Єреван і Баку звинуватили одне одного у відмові від зустрічі лідерів у Лондоні

21:00 18.07.2024

Вірменія та Азербайджан взаємно звинуватили одне одного у відмові від зустрічі на рівні лідерів у Лондоні, на полях саміту Європейської політичної спільноти.

Про це повідомляє вірменське Hetq, пише Європейська правда.

МЗС Вірменії у своїй заяві стверджує, що Єреван запропонував влаштувати зустріч прем’єр-міністра Нікола Пашиняна із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим на полях саміту Європейської політичної спільноти у Лондоні.

"Втім, азербайджанська сторона відкинула цю пропозицію. Пропозиція вірменської сторони залишається чинною", – зазначило МЗС у заяві, додавши, що також Єреван пропонує активізувати переговори на найвищому рівні та протягом місяця вийти на підписання мирної угоди. 

Водночас радник президента Азербайджану з питань зовнішньої політики Хікмет Гаджиєв заявив, що це Вірменія відмовляється від зустрічі, та що рішення Єревану є "відступом від попередніх мирних домовленостей". 

Він також заявив, що зустріч лідерів у Лондоні запропонувала влаштувати Велика Британія на полях Мюнхенської конференції з безпеки. 

Нагадаємо, Вірменія була присутня як гість на ювілейному саміті НАТО, а цього тижня почала спільні військові навчання із США. Також стало відомо, що США направлять постійного представника до Міністерства оборони Вірменії.
 

Ще на цю тему