Кім Чен Ин зустрівся із заступником міністра оборони Росії

10:40 19.07.2024

Заступник міністра оборони РФ Криворучко перебуває із візитом у Північній Кореї

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин зустрівся з військовою делегацією Росії на чолі із заступником міністра оборони Криворучком.

Як інформує видання «Главком» про це пише Reuters із посиланням на офіційне інформаційне агентство КНДР KCNA.


Зазначається, що Криворучко перебуває із візитом у Північній Кореї. Наразі невідомо, з ким ще зустрічався заступник міністра оборони РФ і якою була мета його візиту.

«Кім та Криворучко обговорили потребу у військовій співпраці між двома країнами для захисту спільних безпекових інтересів», – йдеться у повідомленні.


Reuters нагадує, що КНДР та РФ минулого року уклали угоду про стратегічне партнерство й відтоді нарощують співпрацю, в тому числі військову.

«Сеул та Вашингтон обвинувачують обидві країни у взаємній торгівлі зброєю для підтримки російського арсеналу ракет й артилерії у війні з Україною», – пише агентство.

Нагадаємо, північнокорейська елітна делегація військової підготовки вирушила з візитом до Росії. Це стало першим військовим обміном між двома країнами з моменту підписання диктаторами пакту про тіснішу військову співпрацю.

Як повідомлялося, Сполучені Штати Америки переконані, що Північна Корея може просити технологій для вдосконалення ракет дальнього радіуса дії, а також ядерної зброї в обмін на військову допомогу Росії. 

Ще на цю тему