Хакери атакували реєстр нерухомості Греції

10:30 20.07.2024

Грецький кадастр – агентство, яке веде реєстр власності на нерухомість у Греції, – зазнало кібератаки з поки що невідомими наслідками.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Ekathimerini.

Атака на Грецький кадастр відбулась у дві хвилі. Під час першої хакери викрали деякі файли мінімальної важливості, а під час другої, виявленої напередодні, зламали один із серверів уряду Греції, на якому зберігалася резервна копія основної бази даних реєстру власності.

Співробітників Грецького кадастру попросили змінити свої паролі і запровадити двоетапну перевірку.

У Міністерстві цифрового управління Греції заявили, що хакери не видалили жодні дані, але наразі невідомо, яку саме інформацію вони могли скопіювати і чи не залишили на сервері шкідливе програмне забезпечення.

Інцидент не вплинув на операції з нерухомістю в Греції, уточнює Ekathimerini.

Попри формальне виконання вимог до кібербезпеки, Греція на практиці не має засобів, аби запобігти кіберінцидентам чи розслідувати їх, і в країні минулого року фіксували низку кібератак.

Про інцидент із Грецьким кадастром стало відомо 19 липня, в день, коли глобальний кіберзбій порушив діяльність авіаперевізників, медіакомпаній, банків та телекомунікаційних фірм по всьому світу та в Європі зокрема.
 

Ще на цю тему