Хусити за добу атакували поблизу берегів Ємену два судна

21:00 20.07.2024

Управління морських торговельних операцій Великої Британії (UKMTO) отримало повідомлення про два напади на судно у 118,5 км на північний захід від єменського міста Моха, судно зазнало незначних пошкоджень.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Капітан судна повідомив, що атаки відбулися за допомогою БПЛА і з безпілотного надводного апарату, які вибухнули неподалік.

Джерело з морської безпеки повідомило Reuters, що судно, ідентифіковане як контейнеровоз під прапором Ліберії, було атаковане ялом і безпілотниками. Після нападу воно продовжувало маневрувати на максимальній швидкості, очікуючи на підтримку військового корабля.

Капітан «згодом повідомив про подальші спостереження БПЛА», додавши, що «і судно, і екіпаж в безпеці».

Раніше повідомлялося про ще один напад, що стався в 83 морських милях на південний схід від єменського Адена пізно ввечері в п'ятницю, в результаті якого пошкоджене судно під сінгапурським прапором. Цей інцидент все ще розслідується.

Судноплавна компанія Asian Lloyd, яка є власником і оператором судна, заявила в суботу, що екіпаж і озброєна охорона на борту знаходяться в безпеці, а судно, яке прямувало з Бербери в Сомалі до Коломбо в Шрі-Ланці, пришвартувалося в неназваному порту для оцінки пошкоджень і ремонту.

15 липня у Червоному морі єменські хусити атакували танкер CHIOS LION, який перевозив з російського Туапсе 100 тис. тонн сирої нафти.
 

Ще на цю тему