У ГУР натякнули на значні пошкодження від вибухів на нафтопереробному заводі в Туапсе 

16:20 22.07.2024

Потужності нафтопереробного заводу у Краснодарському краї Росії значно скоротяться через ушкодження внаслідок атаки дронами 22 липня.

Таку впевненість висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Євгеній Єрін в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Єрін відмовився офіційно підтверджувати чи спростовувати інформацію про причетність України до атаки, але зазначив, що в умовах війни нафтопереробний завод у Туапсе може вважатися законною ціллю для цього.

«Будь-які військові цілі та об’єкти військового призначення, які працюють на забезпечення агресивної війни проти України, є абсолютно законною ціллю для наших Сил безпеки й оборони», - наголосив Єрін.

Він також не став оцінювати масштаби втрати потужностей на нафтопереробному заводі в Туапсе, але натякнув, що вони значні.

«Маю надію і впевненість, що ці потужності значно скоротяться після цього випадку», - зазначив представник ГУР МОУ.

Як повідомлялося, українськи безпілотники у ніч 22 липня завдали удару по Туапсинському НПЗ у Краснодарському краї, внаслідок чого виникла пожежа.

За даними джерел, близько 90% продукції підприємства йде на експорт. НПЗ входить до складу нафтової компанії "Роснефть", його потужність становить близько 12 млн тонн на рік.
 

Ще на цю тему