Прем'єр Грузії назвав «безперспективною» спробу президентки оскаржити закон про «іноагентів»

18:20 22.07.2024

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе назвав безперспективною спробу президентки Саломе Зурабішвілі оскаржити закон про "іноагентів" у Конституційному суді.

Його заяву наводить видання Грузія Online, повідомляє Європейська правда.

Кобахідзе, коментуючи позов Зурабішвілі до Конституційного суду, сказав, що "неможливо просто стверджувати, що прозорість – це погано".

"Позитивною стороною цього позову є те, що Саломе Зурабішвілі припустилася помилки, визнала легітимацію Конституційного суду... Що стосується позову – ще раз скажу, що позов, поданий проти прозорості, не може мати жодної перспективи ні з правового погляду, ні з якогось іншого", – сказав грузинський прем'єр.

Нагадаємо, 15 липня Зурабішвілі подала позов до Конституційного суду з вимогою призупинити й остаточно скасувати дію закону "Про прозорість іноземного впливу", який розкритикували через антидемократичність і подібність до російського.

Раніше посол Європейського Союзу в Грузії Павел Герчинський заявив, що наразі вступ Грузії до ЄС призупинено через ухвалення "російського закону" – так званого закону про "іноагентів".

Він також оголосив про замороження 30 млн євро на підтримку оборонного сектора Грузії, а США оголосили про перенесення на невизначений термін спільних військових навчань Noble Partner.

Крім того, вперше з 2008 року рішення саміту НАТО не згадало про вступ Грузії.
 

Ще на цю тему