СБУ повідомила про підозру колишньому заступнику окупаційного міністра внутрішніх справ у Криму.

13:40 23.07.2024

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який керував силовим придушенням опору на анексованому півострові повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

За даними слідства, до березня 2014 року він обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління - начальника слідчого управління ГУ МВС України в АР Крим.

Однак, після захоплення півострова перейшов на бік ворога та сприяв анексії півострова.

За це окупаційна влада нагородила його кріслом так званого «заступника міністра внутрішніх справ – начальника слідчого управління».

На цій «посаді» зрадник виконував злочинні накази москви та керував незаконними переслідуваннями кримчан, які незгодні з кремлівським режимом.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки зловмисник перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.
 

Ще на цю тему