РФ оголосила про нові санкції проти представників ВПК, експертів і ЗМІ Британії

18:40 23.07.2024

Росія оголосила про персональні санкції проти представників британських приватних компаній у сфері безпеки, керівників підприємств військово-промислового комплексу (ВПК), а також одного експерта й одного журналіста.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявило МЗС РФ.

У заяві йдеться про те, що санкції запроваджено проти осіб, "залучених до підготовки українських військовослужбовців", тих, які "постачають продукцію й надають послуги" Києву, а також проти експертів і журналістів, які "виступають з антиросійських позицій з оборонної проблематики та на тему" загарбницької війни Росії проти України.

Британія ввела санкції проти 11 танкерів, що перевозять російську нафту
До списку громадян Великої Британії, яким Москва закрила в'їзд до РФ, увійшли 15 осіб, включно з оглядачем видання The Telegraph Томом Шарпом.

МЗС РФ також закликало Лондон "тверезо оцінити ситуацію та негайно змінити вектор у двосторонніх відносинах".

У квітні 2022 року Москва запровадила санкції проти 287 депутатів британського парламенту, заборонивши їм в'їзд до країни, у відповідь на санкції, запроваджені Великою Британією після повномасштабного вторгнення Росії в лютому того ж року, а в серпні 2023 року було оголошено про подальші санкції у відповідь проти британських політиків і журналістів.

Влітку 2023 року Росія обмежила пересування британських дипломатів.

У лютому цього року Міністерство закордонних справ Росії ввело персональні санкції ще проти 18 громадян Великої Британії.

У червні МЗС РФ додало низку представників британського політичного істеблішменту, журналістів та експертів до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Росії.

Теми:

Ще на цю тему