Кінокомпанія, яка зняла «Бетмена» й «Матрицю», повністю ліквідує бізнес у Росії

12:00 24.07.2024

У Росії закривається відділення кінокомпанії Warner Bros. Рішення про ліквідацію юрособи кінокомпанії було ухвалено 19 липня.

Про це пише The Moscow Times із посиланням на відповідні документи, повідомляє БізнесЦензор.

Кінокомпанія Warner Bros у березні 2022 року призупинила свою діяльність у Росії через розв'язану Росією війну проти України.

У листопаді того ж року керівництво холдингу "Национальная медиа-группа" отримало листа від представників Warner Bros. Згідно з зверненням, кіностудія заборонила показувати свій контент, незважаючи на наявність дійсної ліцензії.

У зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну аналогічно вчинили й інші найбільші мейджори – Disney, Paramount, Sony та Universal Pictures.

Наразі голлівудські прем'єри виходять до РФ у "тіньовому" прокаті. 

Студія Warner Brothers є частиною американської медіакомпанії WarnerMedia, до складу якої також входять телеканал CNN та телевізійна мережа HBO.

Warner Brothers відома своїми знаменитими фільмами, такими як "Матриця", "Бетмен", "Супермен", "Диво-жінка", "Фантастичні звірі та де їх шукати", "Ліга справедливості" та багатьма іншими.

У серпні 2023 року Фонд кіно РФ виступив проти будь-яких способів легалізації прокату голлівудських блокбастерів у російських кінотеатрах без згоди правовласників – також через загрозу "духовно-моральним" цінностям.

У квітні цього року повідомлялося, що найбільші російські кіномережі не змогли за два роки розв'язаної РФ війни проти України компенсувати мільярдні збитки від залишення Росії голлівудських кіностудій.
 

Ще на цю тему