Адвокати відвідали незаконно затриману РФ Леніє Умерову

14:40 24.07.2024

Адвокати відвідали незаконно затриману РФ кримськотатарську політув’язнену Леніє Умерову.

Про це у Фейсбуці повідомив брат дівчини, Азіз Умеров, передає Укрінформ.

"Сьогодні адвокати відвідували Леніє (їм вдається це робити раз на місяць, дату визначають жеребкуванням через велику завантаженість СІЗО)", - написав він.

Леніє Умерова. Фото з сайту Укрінформ

Зазначається, що у неї бадьорий стан та бойовий дух.

Брат політув'язненої повідомив, що лише сьогодні Леніє дізналася про звільнення з російського полону заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. І це додало їй впевненості в очікуванні свободи.

Зазначається, що Умерову суд Москви заарештував за звинуваченням у шпигунстві, триває експертиза, після чого очікується направлення обвинувального висновку до суду.

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну кримську татарку Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони. Лефортовський суд Москви заарештував Умерову за звинуваченням у шпигунстві.

Раніше російський "суд" відмовив у задоволенні скарги захисту на ухвалу про продовження терміну взяття під варту кримської татарки Леніє Умерової.

Росіяни засекретили матеріали кримінальної справи стосовно незаконно затриманої кримської татарки Леніє Умерової, яку утримують у СІЗО Лефортово.
 

Ще на цю тему