«Заступник міністра внутрішніх справ» окупованого Криму Олег Кирилін отримав підозру за держзраду

16:00 24.07.2024

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраду колишньому першому заступнику начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в АР Крим. 

Після початку російської окупації півострова він порушив присягу та обійняв посаду «заступника міністра внутрішніх справ по Республіці Крим – начальника слідчого управління». Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК та пресслужба Головного управління СБУ в АРК.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, підозрюваний – Олег Кирилін. До весни 2014 року він був першим заступником начальника Головного управління, начальником слідчого управління ГУ МВС в Криму. 31 березня 2014 року окупанти призначили Кириліна «заступником міністра внутрішніх справ – начальником слідчого управління».

“На цій «посаді» зрадник виконував злочинні накази Москви та керував незаконними переслідуваннями кримчан, які незгодні з кремлівським режимом”, – повідомили в СБУ.

Олегу Кириліну заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

З березня 2021 року Олег Кирилін знаходиться під українськими санкціями.

А докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.


 

Ще на цю тему