Rheinmetall побудує в Україні завод боєприпасів "під ключ": оголошено строки та вартість

11:00 25.07.2024

Цей завод Rheinmetall в Україні має виробляти шестизначну кількість 155-мм боєприпасів у зборі на рік

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Німецький оборонний гігант Rheinmetall продовжує все глибше інтегруватись в Україну з оборонними проєктами й офіційно оголосив про отримання твердого замовлення на будівництво заводу з виробництва боєприпасів в Україні.

Задачею Rheinmetall є повне технічне оснащення підприємства та супровід до введення його в експлуатацію. Також німецькі зброярі будуть відповідати за функціонування виробництва, яке буде спільним підприємством, де 51% буде належати саме Rheinmetall, а інша частка - українському уряду.

Також у компанії назвали строки реалізації проєкту - 24 місяці. Саме такий термін визначений до початку серійного виробництва боєприпасів на новому заводі. Була оголошена і орієнтовна ціна, яка "знаходиться у тризначному діапазоні у мільйонах євро". З боку Defense Express зазначимо, що для Rheinmetall така політика часткового оголошення ціни стандартна, при цьому часом використовуються уточнення, про "нижній", "середній" чи "високий діапазон", але на цей раз обійшлось без уточнення.

Додамо, що плани створення цього заводу були оголошені у лютому цього року на Мюнхенській конференції з безпеки. Тоді стало відомо, що завод має виробляти артилерійські великокаліберні боєприпаси, а об'єм виробництва має становити шестизначну кількість 155-мм боєприпасів на рік. При цьому він має виробляти й порохові вишибні заряди.


Варто нагадати, що Rheinmetall та АТ "Українська оборонна промисловість" відкрили першу ремонтно-виробничу ділянку, де проходить ремонт бойових машин піхоти Marder. І саме на основі цього підприємства планується розгорнути виробництво нової БМП Lynx, при цьому перший зразок мають випустити ще у цьому році. До цього варто додати плани щодо виробництва бронетранспортера Fuchs.


БМП Lynx

Також у планах Rheinmetall відкрити виробництво систем ППО в Україні, при цьому все що в активі німецької компанії з цієї сфери - новітніх Skynex та компоненти новітньої системи ППО NNbS. А загалом німецькі зброярі поставили дуже чітку ціль, яка закріплена у стратегії розвитку компанії із тезою: "місія - стати першим варіантом для збройних сил України".

Ще на цю тему