Руйнування Херсонеса: Україна звернулася до ООН

13:00 25.07.2024

Україна звернулася до ООН через руйнування російськими терористами Херсонеса Таврійського в тимчасово окупованому росіянами Криму.

Как інформує видання «Флот 2017» про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram.

За його словами, терористи за 10 років повністю знищили пам’ятник світового значення. Зокрема, вони розпочали там будівельні роботи та побудували на руїнах пам’ятки ціле “місто”.

“Забудовники загородили оглядовими майданчиками археологічні залишки, що були на поверхні, декілька розкопаних об’єктів перенесли та відбудували в іншому місці. На місці стародавньої цитаделі звели амфітеатр, що створює навантаження на оригінальну споруду. Багато археологічних знахідок фактично викрадені рф та вивезені до російських музеїв”, – сказав він.

Лубінець закликав притягнути російський терористичний режим до відповідальності за руйнування української культурної спадщини.

Нагадаємо, раніше “Флот 2017” писав, що окупанти грабують Херсонес – чорні археологи розкопали рідкісні амфори X ст. Також ми писали, що окупанти готують грабіж музею “Херсонес Таврійський”.

У лютому 2024 року стало відомо, що в окупованому Криму московські попи планують відкрити чоловічий монастир на території обʼєкта світової спадщини ЮНЕСКО – заповідника “Херсонес Таврійський”.

Російські “археологи” та терористи-забудовники повністю знищили у тимчасово окупованому Криму археологічну пам’ятку світового значення – Херсонес Таврійський.

Ще на цю тему