Польща надає Україні вже 45-й пакет військової допомоги

13:20 25.07.2024

Варшава станом на сьогодні надає вже 45-й пакет військової допомоги Україні, в якому передбачено значну кількість боєприпасів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів експосол України в Польщі, нині посол України у Чехії Василь Зварич.

За словами дипломата, з початку 2022 року Польща надала 44 пакети різних видів озброєння, військової техніки і боєприпасів. Загальна вартість різноманітної допомоги Збройним Силам України, у тому числі медичне забезпечення, перевищила 4 мільярди доларів США.

“У процесі реалізації тепер перебуває 45-й пакет, який складається, зокрема, із значної кількості боєприпасів для України”,- підкреслив Зварич.

Він додав, що Польща бере участь практично у всіх коаліціях зі зміцнення обороноздатності України, а в деяких, як наприклад коаліції бронетанкових сил, взяла на себе лідерство.

Дипломат також нагадав, що Польща уже передала Україні 10 літаків МіГ-29 і “працює над можливістю додаткового підсилення Повітряних сил України своїми літаками”.

«Ми маємо розуміння коли і за яких умов це може відбутися, і працюємо над цим разом з Польщею та іншими країнами-членами НАТО”,- констатував Зварич.

Ще на цю тему