Reuters: Росія почала постачати пальне у Болівію

10:00 26.07.2024

Росія почала поставляти нафту й нафтопродукти в Болівію, щоб допомогти країні розв'язати проблему нестачі палива. 

Це дає змогу Росії розширювати свою присутність на ринку Латинської Америки. Про це пише enkorr з посиланням на Reuters.

Як зазначається, через західні санкції Росії довелося шукати нові ринки збуту. Дані про трейдерів і відвантаження свідчать про те, що РФ поставляє нафту й нафтопродукти не лише в Болівію, а й до інших країн.

Наприклад, після того, як у лютому 2023 року набуло чинності повне ембарго ЄС на імпорт російських нафтопродуктів, одним із найбільших покупців російського палива стала Бразилія. Крім того, Росія збільшила експорт у Венесуелу, Ямайку й на Кубу.

За інформацією LSEG, цього тижня судно Zeynep доставило до порту "Аріка" (Чилі) 33 тис. тонн дизельного пального. Zeynep вийшов з порту Приморська на Балтійському морі.

Ще одне судно – Sino Faith – завантажило 42 тис. тонн дизельного пального в балтійському порту "Висоцьк". Частину вантажу було вивантажено у бразильському порту "Паранагуа". Потім Sino Faith також попрямував до Арики.

Три джерела на ринку розповіли, що дизельне пальне з обох суден призначене для Болівії. Ця країна не має виходу до моря і тому покладається на регіональні порти. Болівійська державна енергетична компанія YPFB підтвердила, що очікує на постачання з Росії.

Раніше повідомлялося, що Індонезія вперше за останні 10 років може відновити імпорт нафти з Росії.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему